There is no slider selected or the slider was deleted.


Wonen in Villa Wilhelmina is ook leven in de buurt. Er is zo veel te doen en alles op loopafstand. Utrecht-Oost is de laatste jaren ontzettend gegroeid op het gebied van horeca en leuke winkels. Waarom de stad ingaan als je favoriete pizzeria op de hoek zit? Zo is bijvoorbeeld de Burgemeester Reigerstraat veranderd van een relatief rustige straat naar een bruisend horecagebied, waar ook nog eens hele mooie winkels te vinden zijn. Om een beetje een idee te geven van wat er allemaal in de buurt te vinden is, zie je hieronder een overzicht. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om een impressie te geven van de buurt.

Natuur/sport

Wilhelminapark

Als je de deur uitloopt, zie je op 100 meter afstand het park al. Dit stadspark in Engelse stijl is ideaal om te wandelen of om lekker te luieren op het grote veld. Het park is steeds populairder onder jonge mensen en op warme zomeravonden is het er dan ook erg gezellig. Voor meer informatie over het park, klik hier.

Rhijnauwen/Amelisweerd

Wil je echt sportief op pad. In het Wilhelminapark kan je fantastisch joggen.
Op een paar minuten fietsen begint het natuurgebied Rhijnauwen. Het beroemde Amelisweerd. Je kan hier naar hartelust wandelen/joggen door de uitgestrekte bossen. Of wat te denken van een kanotocht door de Krommerijn? Als je een kano huurt bij botenverhuur “de Rijnstroom” kom je al snel op een T-splitsing. Links is de Krommerijn op, naar rechts de stad in. Met de kano door de Oudegracht peddelen is uniek en je zal meerdere watertjes tegenkomen die alleen met een kano bereikbaar zijn.

Zwembad de Krommerijn

In de zomer gaat het dak er letterlijk af en kan je baantjes trekken in het 50 meter buitenbad. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen in het buitengedeelte. ‘s Zomers kan je vrij kaartjes kopen aan de balie. In de wintermaanden werken zij met een abonnementsvorm.

 

Eten

Buurten Dit fantastische restaurant op de hoek van de Burg. Reigerstraat is de grondlegger van de heerlijke sfeer die nu kenmerkend is voor de rest van de straat. Overdag kan je heerlijk op het terras zitten en wordt het kouder, dan gaan de vuurkorven aan en de overkapping dicht. Ook voor avondeten kunt u hier uitstekend terecht. Vriendelijk personeel, prima prijzen en de lekkerste tosti’s van de wereld.

Eetcafe NOEN NOEN is de buurt. Een plek waar je mensen kunt ontmoeten. Waar je even bij kunt komen van de hectiek van de dag, voordat je weer verder gaat. De filosofie van NOEN is no-nonsens: what you see is what you get. Dat geldt voor de ingrediënten die we gebruiken en de producten die we verkopen. Maar NOEN is ook een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn. Puur en echt, soms druk, en uitgelaten. Maar ook wel eens een beetje stil. Zo goed als NOEN. Geroezemoes, een ratelende koffiemolen, natuurlijke materialen, gratis WiFi en relaxte muziek. Ook dat is NOEN. Nieuwsgierig wie het gezicht is achter NOEN? Daar kun je maar op één manier achter komen… see you soon at NOEN!

Bastacosi Even de straat uitlopen en daar zit ie, je nieuwe favoriete pizzeria! Heerlijke traditionele pizza’s die je kan afhalen of daar kunt opeten. Het restaurant is een grappige mix tussen moderne vormgeving en authenticiteit.

Restaurant Wilhelminapark  Met veel bewondering genieten wij elke dag weer van dit prachtige stukje Utrecht. Een park en pand vol historie, waar arbeiders vroeger voor een lichte onthaasting naar toe kwamen. Toegankelijkheid, een vriendelijke balans in de prijs ten opzichte van de kwaliteit en informele correcte service zijn begrippen voor dit restaurant. Of je nu komt voor de lunch, het diner, de borrel of alleen een kopje koffie, je bent altijd van harte welkom. Vanaf het terras een prachtige view op het parkmeer.

Restaurant Goesting Ook voor de doorgewinterde Utrechter is het “vinden” van Goesting al een hele beleving. In deze oase in de stad  geniet je  van lekker (en veelal biologisch) eten & drinken in een fijne sfeer. Als je op het buiten terras zit, zal je nog vaak om je heen kijken en denken “zit ik nu echt in de stad?” Ook dit restaurant is makkelijk per voet te bereiken.

Utrecht stad Uiteraard kan je ook besluiten om de stad in te gaan. De binnenstad is makkelijk te voet te doen maar je kan ook kiezen om per fiets of bus te gaan ( bushalte om de hoek). Allebei een paar minuten reistijd. In het centrum is de keuze zeer uitgebreid en teveel om op te noemen; 2.000 jaar cultuur, top theaters, top bioscopen, het Louis Hartlooper complex is een fenomeen, Kyteman heeft er zijn Tivoli gevonden.

Woon/werk

Voor zo’n rustige buurt, zit je verbazend snel op de snelweg. Binnen no time rijd je op de ring Utrecht. Kies maar uit (A2, A12, A27, A28) en kan je iedere kant op. Schiphol ligt op zo’n 30 minuten rijden.

De Uithof, het USP (Utrecht Science Park) en het UMC zitten op een steenworp afstand van Villa Wilhelmina.
Geen files en lange reistijden, 5 minuten met de fiets en je bent thuis.